Nikšićanin ratuje za ISIS, sin mu se igra s puškom

Izvor: Mondo, 05.Jun.2015, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikšićanin ratuje za ISIS, sin mu se igra s puškom

Među crnogorskim državljanima koji su učestvovali u sukobima u ratom zahvaćenom području u Siriji je i Nikšićanin Elvin Ebu Tarik Balić, piše Dan.

Foto: AP

On je na svom Facebook profilu napisao da trenutno živi u Siriji, a postavio je i fotografije sa ratišta. Na fotografijama se vidi i njegov maloletni sin, uzrasta između četiri i šest godina, kako pozira sa pištoljima i puškama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Nije poznato da li se Balić i dalje nalazi u Siriji ili je u međuvremenu promenio mesto boravka.

Uprava policije ne raspolaže podacima gde se on sada nalazi. Na njegovom Facebook profilu nalazi se i snimak njegovog maloletnog deteta kako se igra s oružjem. Među Facebook prijateljima su mu i braća Canović iz Rožaja i još neki crnogorski državljani koji su postavili fotografije sa ratišta u Siriji.

Facebook profil Elvina Balića je aktivan nekoliko poslednjih godina, a na njemu dominiraju fotografije sa ratišta u Siriji. On je svakodnevno na toj društvenoj mreži postavljao komentare o ratu u Siriji, koje su njegovi prijatelji podržavali. Profil je juče popodne, oko 14 časova, ugašen.

Istovremeno su ugašeni i profili nekih njegovih prijatelja koji podržavaju rat u Siriji. Ovo ukazuje na sumnju da su svi povezani i da su izbrisali profile na društvenoj mreži.

"Balić je izvesno vreme proveo na ratištu u Siriji, a sa radikalnim islamistima povezao se u Sarajevu, odakle su zajedno otišli na ratište. U Sarajevu postoji centar za regrutaciju stranih plaćenika, Islamski centar za vehabijsku braću. Vlasnik tog objekta donedavno je bio crnogorski državljanin S.R. iz Ulcinja, a potom ga je prodao vođi vehabija u BiH. U tom centru se okupljaju pripadnici muslimanske veroispovijesti, koji odlaze u rat u Siriju, a među njima je i značajan broj crnogorskih državljana", kaže sagovornik Dana iz MUP-a.

Policija sumnja da iza regrutacije stranih plaćenika stoji S.R iz Ulcinja, koji je povezan sa vehabijskim pokretom u zemljama okruženja, prvenstveno u BiH, gdje je jedno vreme živeo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.