Izvor: RuskaRec.ru, 22.Apr.2017, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahuu neubedljivi argumenti Rusije o iranskoj bazi u Iranu

Netanijahu je ranije optužio Iran da namerava da otvori vojno-pomorsku bazu u Siriji. Zamenik komandnata Korpusa straže islamske države Rasul Sanai Rad ranije je negirao takve planove Irana.
„Oni (Iranci) došli su u Siriju, oni su pokušali da tamo naprave vojno-pomorsku bazu u blizini Sredozemnog mora. Vi tamo imate Šestu flotu (operativna flota američke Ratne mornarice, prim RIA Novosti),  mi imamo pomorsku plovidbu. Da li vi želite da tamo budu Iranci? Ne", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Netanijahu u intervjuu američkoj televiziji.
„Rekao sam predsedniku Putinu da to nije najbolja ideja...Rekao sam da to ne spada ni u čije interese, između ostalog ni u ruske. I nisam čuo uverljive argumente", rekao je izraelski premijer.
Netanijahu je u martu posetio Rusiju. Glavni cilj posete koja je trajala nekoliko sati bio je protivljenje nastojanjima Irana da se učvrsti u Siriji u kontekstu procesa rešavanja konflikta u toj zemlji, saopštila je kancelarija izraelskog premijera, prenosi RIA Novosti.
 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Netanijahu: Iranska baza u Siriji da nije u interesu nijedne zemlje

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2017, 10:16

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da argumente Rusije o formiranju pomorske baze Irana u Siriji ne smatra ubedljivim, javlja televizija „Foks njuz“.. . „Oni su (Iranci) došli u Siriju, pokušali da naprave tamo pomorsku bazu na Sredozemnom moru. Možete li da zamislite iranske...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.