Nestao italijanski reporter u Siriji

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestao italijanski reporter u Siriji

Iskusni ratni reporter italijanskog dnevnika "La Stampa", Domeniko Kuiriko, nestao u Siriji pre dvadesetak dana. Poslednji kontakt sa njim je poruka koju je poslao kolegi 9. aprila, na putu za Homs.

Italijanski reporter Domeniko Kuiriko nestao je po ulasku u Siriju pre dvadesteak dana, saopštila je La Stampa, list za koji je izveštavao. I pored nastojanja italijanskog ministrstva spoljnih poslova da ga pronađe, svi dosadašnji pokušaji bili su bezuspešni. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Novinar Domeniko Kuiriko ušao je Siriju 6. aprila iz Libana i planirao je da izveštavaju iz oblasti Homsa.

Njegov poslednji kontakt bila je poruka koju je 9. aprila poslao italijanskom kolegi iz državne televizije, u kojoj je naveo da je bio na putu za Homs i od tada sva nastojanja da mu se uđe u trag bila su bezuspešna, prenela je agencija AP.

La Stampa je navela da su, u saradnji sa italijanskim ministarstvom spoljnih poslova, nastojali da ga pronađu u Siriji, ali bez rezultata.

Ranije ovog meseca, četiri italijanska novinara oslobođena pošto su ih zarobili sirijski pobunjenici koji pod svojom kontrolom drže severnu Siriju.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.