Nemački džihadista izvršio samoubilački napad u Iraku

Izvor: Blic, 19.Maj.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački džihadista izvršio samoubilački napad u Iraku

Nemački džihadista izveo je samoubilački napad na iračke snage bezbednosti u blizini iračkog grada Baidži, tvrdi grupa "Islamska država".

"Naš borac se automobilom, u kome je bilo 1,5 tona eksploziva, uputio ka okupljenim vojnicima u zapadnom delu Baidžija", navodi se u saopštenju objavljenom na džihadističkim forumima.

U saopštenju se ističe da je bilo mrtvih i ranjenih, ali nije preciziran datum izvršenja napada.

Više od deset nemačkih državljana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su se borili na strani "Islamske države" ubijeno je u sukobima u Iraku i Siriji.

Evropski komesar za provosuđe Vera Jurova ocenila je u aprilu da se od 5.000 do 6.000 evropskih dobrovoljaca pridružilo džihadističkim grupama u Siriji.

Džihadistička grupa kontroliše Baidži, grad koji se nalazi 200 kilometara severno od Bagdada. Na severnoj periferiji Baidžija nalazi se najveća rafinerija u Iraku, podseća AFP.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.