Nemačka prati 17 ekstremista

Izvor: B92, 11.Dec.2013, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka prati 17 ekstremista

Berlin -- Nemačke vlasti prate aktivnosti 17 islamskih ekstremista koji su se vratili u Nemačku posle učestvovanja u borbama u Siriji.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Jens Teške rekao je da je oko 230 ljudi otputovalo iz Nemačke u Siriju od početka ustanka protiv režima sirijskog predsednika Bašara el Asada, pre skoro tri godine.

Teške je novinarima u Berlinu rekao da se oko 50 njih vratilo, od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čega 17 sa ranijim iskustvima u borbi. Nekoliko njih je prešlo u islam.

Evropske vlade izrazile su ranije zabrinutost da bi islamski ekstremisti mogli da vrše terorističke napade kada se vrate iz borbi u Siriji.

Teške je naveo da trenutno nema pravnih osnova za hapšenje onih koji su pod prismotrom i da nema dokaza da ijedan od njih planira napade u Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemci prate aktivnosti islamskih estremista

Izvor: Akter, 11.Dec.2013

Nemačke vlasti su saopštile da prate aktivnosti 17 islamskih ekstremista koji su se vratili u Nemačku posle učešća u borbama u Siriji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.