Nemačka odbila poziv SAD da pojača vojne akcije u Siriji

Izvor: RTS, 15.Dec.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka odbila poziv SAD da pojača vojne akcije u Siriji

Nemačka ministarka odbrane Ursula Fon der Lejen odbila je poziv SAD da njena zemlja pojača svoj doprinos vojnim akcijama koalicije zapadnih zemalja za suzbijanje Islamske države u Siriji i Iraku.
Ursula Fon der Lejen je navela da je njena zemlja već poslala najmodernije dronove za špijuniranje u Siriju kao i da nastavlja da podržava Kurde u severnom Iraku, kao najefikasniju grupu za borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ID.

"Nemačka je već aktivna na nekoliko vojnih frontova gde se vode borbe protiv terorizma, uključujući Avganistan i Mali", izjavila je ministarka odbrane.
Dva izviđačka aviona tipa "tornado" i oko 40 nemačkih vojnika upućeno je pre desetak dana u Tursku u okviru nemačke vojne misije u borbi protiv džihadista iz Islamske države u Siriji.
Kako je ranije saopštilo nemačko vazduhoplovstvo, eskadrila je upućena zajedno s dva od ukupno šest "tornada" u Tursku u okviru misije izviđanja iznad Sirije.
Nemačke vlasti su posle terorističkih napada 13. novembra u Parizu najavile da će uputiti vojnike za izviđačke letove kao podršku u napadima međunarodne koalicije u Siriji.
Nemački parlament nedavno je odobrio slanje do 1.200 vojnika koji neće aktivno učestvovati u borbama u Siriji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.