Nemačka: Oko 30 odsto izbeglica lažira sirijsko poreklo

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Oko 30 odsto izbeglica lažira sirijsko poreklo

Prema procenama Nemačke, oko 30 odsto izbeglica koje dolaze u tu zemlju tvrdeći da su iz ratom razorene Sirije, poreklom su zapravo iz neke druge države, izjavio je danas portaprol Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

- To je naša procena na osnovu posmatranja zvaničnika na terenu, posebno federalne policije, Kancelarije za migracije i izbeglice, kao i agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << EU za kontrolu granica Fronteks - rekao je on.

Kako je istakao, Nemačka nema zvaničnu statistiku o tražiocima azila za koje se veruje da lažiraju svoju nacionalnost, navodi AFP. Nemačka se kao omiljena evropska destinacija za one koji beže od rata i bede u svojim zemljama porekla, suočava sa najvećim prilivom izbeglica i migranata od Drugog svetskog rata, a očekuje između 800.000 i milion njih do kraja godine.

Sve veći broj izbeglica i migranata dolazi u Nemačku, od kada je ta zemlja saopštila da će prihvatiti sve Sirijce iako bi trebalo da se prijave za status izbeglice u prvoj zemlji Evropske unije u koju uđu.

Izvršni direktor agencije Fronteks Fabriće Leđeri ranije je rekao da se tržište lažnih sirijskih pašosa proširilo, posebno u Turskoj, i da to olakšavama migrantima i izbeglicama da uđu u zemlje EU.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.