Ne daj Bože da dođe do građanskog rata

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 09:01

"Ne daj Bože da dođe do građanskog rata"

Bivši sudanski premijer Abdala Hamdok upozorio je da će građanski rat u Sudanu biti, kako je rekao, noćna mora za ceo svet.

On je ocenio da bi to bio jedan od najgorih građanskih ratova na svetu ako se sada ne zaustave sukobi vladinih snaga i paravojnih snaga za brzu podršku (RSF).

"Ne daj Bože da Sudan dođe do tačke građanskog rata. Biće gore nego u Siriji, Jemenu i Libiji. Mislim da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to biti noćna mora za ceo svet", rekao je Hamdok, koji je u januaru podneo ostavku na mesto premijera. prošle godine..

On je naglasio da je reč o besmislenom sukobu u kome neće biti pobednika. U Sudanu je od 15. aprila, kada je počeo ovaj sukob, ubijeno više od 500 ljudi. Ujedinjene nacije procenjuju da je 75.000 ljudi raseljeno.

Hamdok je bio premijer tokom krhke tranzicije ka civilnoj vlasti, ali je i on zbačen u državnom udaru. Potom se vratio na mesto premijera, da bi na kraju, u januaru prošle godine, podneo ostavku, piše list Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.