Nastavljeno bombardovanje Homsa

Izvor: NaDlanu.com, 15.Apr.2012, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno bombardovanje Homsa

Sirijska vojska i danas je nastavila žestoko bombardovanje kvarta Kaldije u pobunjenom gradu Homsu, saopštila je Organizacija za zašitu ljudskih prava OSDH.

"Bombardovanje kvarta Kaldije je od jutros pojačano, svakog minuta u proseku padne tri granate", rekao je agenciji Frans pres predsednik sirijske Organizacije, Rami Abdel Rahmani. Prema njegovim rečima, današnje bombardovanje je najjače od kada je u četvrtak uspostavljeno primirje među zaraćenim stranama u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Siriji, a jedan avion nadletao je i kvart Bajada, koji takođe drže pobunjenici. Osim kvartova Bajda i Kaldije, druge cetvrti Homsa, glavnog uporišta pobunjenika, sada su pod kontrolom zvanične vojske. Sirijska opozicija je juče saopštila da su sirijske snage i juče bombardovale Homs. Tada je poginulo 14 ljudi. "Od kada je počeo da se sprovodi Ananov plan, nikakvih promena nema kada je reč o raspređivanju vojnih snaga. Barikade i borna kola su još tu", rekao je Rahmani. Savet bezbednosti UN jednoglasno je juče odlučio da prva grupa međunarodnih posmatrača UN bude što pre poslata u Siriju, da nadgleda primirje između sirijskih vlasti i pobunjenika. To je prvi put od početka sukoba u Siriji prošle godine da su sve članice Saveta bezbednosti UN složile jednoglasno oko neke rezolucije koja se odnosi na Siriju. Prema procenama UN, u oružanoj pobuni protiv predsednika Bašara Al Asada i njegove vlade, poginulo je više od 9.000 ljudi, uglavnom civila.BEJRUT, 15. aprila 2012. (Beta-AFP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.