Napali su: Aktiviran PVO

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 08:45

Napali su: Aktiviran PVO

Sirija je saopštila da je njena PVO presrela i oborila izraelske rakete, koje su lansirane na brojne ciljeve širom centralnih delova zemlje, preneli su mediji.

U saopštenju sirijske vojske navodi se da su projektili preleteli delove glavnog grada Libana Bejruta i pogodili lokacije u blizini grada Homsa, što je rezultiralo samo materijalnom štetom, ali izveštač Rojtersa nije uspeo da dobije potvrdu ovih zveštaja.

Portparol izraelske vojske potvrdio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su izraelski ratni avioni napali sirijsku PVO bateriju, iz koje je jedna protivvazdušna raketa lansirana prema Izraelu.

Izaelska ratna avijacija je napadala i druge vojne ciljeve u tom području, a nije bilo prijavljenih ljudskih žrtava, izjavio je portparol izraelske vojske Avičaj Adre.

Izrael je poslednjih meseci pojačao udare na sirijske aerodrome i vazduhoplovne baze, kako bi se ometale sve vece isporuke oružja iz Irana namenjene saveznicima u Siriji i Libanu, uključujuci i libanski Hezbolah.

Izraelski udari su deo sukoba niskog intenziteta koji se vodi godinama, sa ciljem usporavanja rastuceg uticaja Irana u Siriji, ukazuju izraelski vojni eksperti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.