Napadnute vojne baze: Eliminisano 45 vojnika

Izvor: B92, 06.Nov.2023, 20:22

Napadnute vojne baze: Eliminisano 45 vojnika

Američki zvaničnici saopštili su danas da je najmanje 45 američkih vojnika lakše ranjeno u napadima na američke baze u Siriji i Iraku.

To je više nego dvostruko u odnosu na podatke koje je Pentagon nedavno objavio, preneo je En-Bi-Si njuz.

Vojska prati stanje dvadesetak vojnika koji su možda pretrpeli povrede mozga tokom napada na američke trupe, za koje se veruje da su izvele grupe povezane sa Iranom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodali su zvaničnici.

Ministarstvo odbrane prethodno je objavilo da je 21 vojnik zadobio lakše povrede u napadima na američke snage u Al-Tanfu na jugozapadu Sirije i na bazu Al-Asad na zapadu Iraka krajem prošlog meseca.

Tri člana Kongresa, koji su vojni veterani, poslali su danas pismo u kojem traže objašnjenje od ministra odbrane Lojda Ostina da kaže kako Pentagon čuva vojnike stacionirane u bazama.

"Ministarstvo mora aktivno da radi da smanji rizik i zaštiti naše vojnike u uniformama, da očuva sposobnost i spremnost operativnih baza", naveli su u pismu kongresmeni Ruben Galjego iz Arizone, Morgan Lutrel iz Teksasa i Bil Džonson iz Ohaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najmanje 45 vojnika ranjeno u napadima na američke baze u Siriji i Iraku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2023

Američki zvaničnici saopštili su danas da je najmanje 45 američkih vojnika lakše ranjeno u napadima na američke baze u Siriji i Iraku, što je više nego dvostruko u odnosu na podatke koje je Pentagon nedavno objavio, preneo je "En-Bi-Si njuz.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.