Napadnuta vojna baza

Izvor: B92, 12.Avg.2023, 23:28

Napadnuta vojna baza

Dva vojnika su poginula kada su pripadnici terorističke grupe Džabhat al-Nusra napali položaje sirijske vojske u provinciji Latakija.

To je izjavio danas zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.

"Grupa od do 10 militanata iz terorističke grupe Džabhat al-Nusra uz podršku artiljerijske i minobacačke vatre, pokušala je da probije prednju odbrambenu liniju vladinih snaga Sirijske Arapske Republike", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Kulit.

Istakao je da je napad odbijen i da su sirijske snage uspele da zadrže svoje položaje, preneo je TASS.

Rusija i Sirija su u avgustu 2015. godine potpisale sporazum o razmeštanju na neodređeno vreme vazdušnih ruskih oružanih snaga u Siriji koje su stacionirane u vojnoj bazi Hmeimim u pokrajini Latakija.

Pored toga, dve zemlje su se 2017. dogovorile da u sirijskom gradu Tartusu na 49 godina formiraju logistički centar ruske mornarice.

Predviđeno je da 11 ruskih ratnih brodova, uključujući nuklearne, može istovremeno biti u luci Tartus, a ugovor se može automatski produžiti na period od 25 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.