Napadač ispred Notr Dama viknuo: Ovo je za Siriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač ispred Notr Dama viknuo: Ovo je za Siriju

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerar Kolomb izjavio je danas da je napadač na policajca ispred katedrale Notr Dam pre napada viknuo "Ovo je za Siriju".

Kolomb je rekao i da je u ličnim dokumentima napadača pisalo da je student iz Alžira.

Incident se dogodio ispred čuvene katedrale kada je nepoznati muškarac čekićem krenuo da napadne policajca i kada se nije zaustavio ni posle upozorenja drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policajaca, koji su pucali na njega i ranili ga u predelu grudi, prenosi Rojters.

Tužilaštvo je odmah pokrenulo anti-terorističku istragu.

Kako se navodi, naoružani kordoni policije mogu se videti oko mesta gde se dogodio incident, a policija je naredila građanima da se drže dalje od tog mesta.

"Situacija je pod kontrolom, jedan policajac je lakše povređen, napadač je neutralisan i prebačen u bolnicu", objavila je policija na Tviteru.

Agencija AP prenosi da je nekoliko stotina ljudi koji su se zadesili u katedrali za vreme incidenta i ostala unutra, a neki od svedoka kažu da su se u vreme napada čula tri pucnja i turisti koji beže na sve strane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.