Napad na iranske položaje u Siriji jasna poruka Asadu

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napad na iranske položaje u Siriji jasna poruka Asadu"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu kaže da je napad na položaje iranske vojske u Siriji "jasna poruka" sirijskom predsedniku Bašaru Asadu da ne napada Izrael.

Netanjahu je u izjavi naveo da je njegova zemlja "u neprekidnoj kampanji" i da je "izraelska vojska izvela veoma obiman napad na iranske ciljeve" u Siriji.

"Ako nas bilo ko napadne, mi ćemo uzvratiti sedmostruko, a ako bilo ko priprema napad na nas, mi ćemo prvi delovati protiv njega", upozorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Netanjahu.

Dodao je da su među metama izraelskih vazdušnih udara, najvećih u Siriji od Jomkipurskog rata 1973. godine, bila skladišta oružja, logistički objekti i obaveštajni centri koje koriste elitne iranske snage u Siriji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.