Napad hlorom u Siriji? To su laži VIDEO

Izvor: B92, 25.Nov.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad hlorom u Siriji? "To su laži" VIDEO

Damask -- Najmanje 50 osoba zatražilo je pomoć lekara zbog problema sa disanjem nakon napada pobunjenika u Alepu.

Pobunjenici su navodno ispalili projektile napunjene otrovnim gasom, tvrde sirijski zvaničnici.

Međutim, pobunjenici tvrde da nisu koristili otrovni gas.

Sirijska državna televizija je objavila snimke povređenih kako leže u bolničkim krevetima dok im lekari daju kiseonik, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je AP. Prema navodima medija, povređeno je najmanje 100 osoba.

Agencija Sana je, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, prethodno javila da su pobunjenici ispalili rakete napunjene hlorom. Kako je prenela agencija Tass, među povređenima ima i žena i dece.

Sirijski pobunjenici odbacili su navode da su u napadu na Alepo koristili otrovni gas, u kojem je, prema navodima TV stanice "Al Majadin", povređeno najmanje 100 osoba.

Komandant pobunjenika Abdel-Salam Abdel-Razak je rekao da oni ne poseduju otrovne gasove, niti imaju mogućnosti da ih koriste prilikom napada.

"To su laži", objavio je Abdel-Razak na Tviteru ubrzo nakon što su objavljeni izveštaji o napadu na Alepo u kom je na desetine ljudi povređeno, preneo je AP.

Sirijski zvaničnik je ranije rekao da je najmanje 50 civila zatražilo pomoć lekara zbog problema sa disanjem nakon napada pobunjenika koji su ispalili projektile napunjene, kako se sumnja, otrovnim gasom.

Sirijske oružane snage su na ovaj napad odgovorile raketiranjem pozicija pobunjenika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.