Izvor: RTS, 18.Nov.2020, 10:34

Napad Izraela na sirijske položaje, poginulo deset boraca

U izraelskom vazdušnom napadu na sirijske položaje na Golanskoj visoravni poginulo je deset stranih boraca, među kojima i pet savezničkih.
Izrael je pokrenuo vazdušne udare na sirijske i iranske ciljeve na jugu Sirije nakon što su eksplozivne naprave postavljene na Golanskoj visoravni pod kontrolom Izraela, saopštila je izraelska vojska.

Sirijska opservatorija za ljudska prava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštila je da je u vazdušnom napadu izraelske ratne avijacije, među ubijenim strancima, pet boraca koji su, kako se navodi, "verovatno bili Iranci i koji su pripadali snagama Kuds, kao i dva proiranska borca neodređene nacionalnosti", prenosi alarabiya.net.
Predstavnik izraelske vojske Avišai Adrai objavio je na Tviteru da je izraelska avijacija napala vojne položaje sirijske vojske i iranskog Kudsa, obaveštajno-diverzantskog krila Revolucionarne garde Irana, koji se nalaze u Libanu.
Sirijska SANA najpre je prenela da su sirijske raketne, protivvazdušne snage presrele "izraelske agresore" koji su nadletali Damask, ali je nešto kasnije navedeno da je izraelska ratna avijacija primećena i napadnuta na jugu, preneo je Rojters.
Zapadni obaveštajni izvori tvrde da je Izrael započeo vazdušne udare na Siriju u okviru "rata iz senke koji je odobrio Vašington", a s ciljem da se utvrdi dometi vojnog uticaja Irana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.