Nakon 36 sati iz ruševina u Siriji izvučeni brat i sestra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 12:58

Nakon 36 sati iz ruševina u Siriji izvučeni brat i sestra

Na severu Sirije iz ruševina jedne zgrade nakon više od 36 sati izvučeno je dvoje dece. Oni su ostali zarobljeni u ruševinama zgrade kada je njihovu porodicu iznenadio zemljotres u ponedeljak ujutru, a dok su bili pod ruševinama devojčica je štitila svog mlađeg brata tako što mu je rukom zaklanjala oči i mazila ga po kosi, prenosi CNN.

Kada su spasioci došli do njih, devojčica ih je molila da ih izvuku.

"Izvucite nas odavde, učiniću sve za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vas, biću vaš sluga", rekla je devojčica spasiocima. Ona je mogla da pomera samo ruku i za to vreme je zaklanjala oči bratu od prašine.

Otac dece rekao je da su on i supruga spavali sa troje dece kada se dogodio zemljotres, kao i da su se dok su bili zarobljeni u ruševinama molili.

Nakon izvlačenja iz ruševina, deca su prebačena u bolnicu. U Siriji je u zemljotresu u oblasti koja je pod kontrolom pobunjenika na severu zemlje, poginulo najmanje 1.220 osoba, dok je u delovima Sirije pod kontrolom vlade poginulo više od 1.280 osoba.

Ukupan broj žrtava u Turskoj i Siriji popeo se na više od 9.400.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.