Najmanje 34 civila poginulo, oko 190 povređeno u Alepu

Izvor: Studio B, 16.Jun.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 34 civila poginulo, oko 190 povređeno u Alepu

Najmanje 34 civila je poginulo, a oko 190 je povređeno u jučerašnjim snažnim raketnim napadima pobunjenika na oblasti sirijskog grada Alepa koje kontroliše vlada, objavila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Među poginulima u napadima na zapadni deo grada je i 12 dece, preneo je AFP.

Istočni deo Alepa je pod kontrolom pobunjenika, dok je zapadni deo pod kontrolom snaga lojalnih sirijskim predsedniku Bašaru Al-Asadu i obe strane se međusobno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << napadaju svakodnevno.

Prema rečima dirktora Sirijske opservatroije Ramija Abdela, broj poginulih će najverovatnije još porasti jer je oko 190 ljudi povređeno, a na desetine je zadobilo ozbiljne povrede i nalaze se u kritičnom stanju.

Sirijska vojska i pobunjenici mesecima se bore u Alepu, gradu koji je bio ekonomski i industrijski centar, pre nego što su u julu 2012. pobunjenici zauzeli severoistočne delove grada.

Vojska je pojačala vazdušne napade na uporišta pobunjenika, ali je u njima stradalo i na desetine civila.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.