Najmanje 20 civila poginulo nedaleko od Damaska

Izvor: RTS, 22.Avg.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 20 civila poginulo nedaleko od Damaska

Najmanje 20 civila je poginulo, a nekoliko desetina je povređeno u bombardovanju sirijskih snaga na Dumu, kod Damaska, nedelju dana posle sličnog napada u kojem je poginulo 100 ljudi, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.
Direktor Opservatorije za ljudska prava Rami Abdel Rahman kaže da ima najmanje 20 ubijenih, a će bilans biti veći jer ima najmanje 200 povređenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nestalih ispod ruševina zgrada koje su se srušile u vazdušnom napadu, prenosi Beta.

Najmanje 100 osoba, uglavnom civila, poginulo je pre nedelju dana u vazdušnim napadima sirijskog režima na jednu pijacu u gradu Duma pod kontrolom sirijskih pobunjenika.
Opservatorija je navela da su se četiri zgrade srušile dok video-snimci na društvenim mrežama pokazuju haos koji vlada u tom gradu.
Duma se nalazi oko 13 kilometara severoistočno od Damaska i dve godine je pod kontrolom sirijskih pobunjenika, a sirijske snage redovno bombarduju taj grad.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Damask: U bombardovanju poginulo 20 civila

Izvor: B92, 22.Avg.2015

Najmanje 20 civila poginulo je i nekoliko desetina njih je povređeno u bombardovanju sirijskih snaga na Dumu, kod Damaska..."Ima najmanje 20 ubijenih, ali će bilans biti veći jer ima najmanje 200 povređenih i nestalih ispod ruševina zgrada koje su se srušile u vazdušnom napadu", rekao je direktor...

Nastavak na B92...

Sirija: U napadu snaga režima 20 poginulih

Izvor: Večernje novosti, 22.Avg.2015

U napadima snaga sirijskog režima danas je poginulo najmanje 20 civila, a ranjeno 200, istočno od Damaska, saopštili su sirijski opozicioni aktivisti. Napad se desio u oblasti Duma koja je pod kontrolom pobunjenika, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava, prenosi AFP. Najnoviji napadi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.