Na protestima u Siriji ubijene tri žene

Izvor: Blic, 07.Maj.2011, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestima u Siriji ubijene tri žene

NIKOZIJA - Tri žene, koje su protestovale danas na ulazu u grad Banijas, na severozapadu Sirije, zahtevajući oslobađanje zatvorenika, poginule su kada su na njih pucali pripadnici snaga bezbednosti, izjavio je jedan aktivista za ljudska prava.

"Oko 150 žena Banijasa okupilo se na putu koji povezuje taj grad s Latakijom kako bi zahtevali oslobađanje uhapšenih u Markabu. Snage bezbednosti naredile su demonstrantima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se povuku, a zatim su pucali na njih. Tri žene su ubijene, a još pet ih je ranjeno", rekao je taj izvor.

Jedan vojni izvor rekao je da su jednice vojske i snaga bezbednosti danas nastavile borbu protiv članova terorističkih grupa u Banijasu i u okolini Dere, kako bi "ponovo uspostavili bezbednost i stabilnost".

Povezane vesti: Dva đaka ubijena tokom demonstracija u Jemenu Ubijena najmanje 30 ljudi, Brisel uvodi sankcije Damasku Na sirijskom autoputu oko 100 tenkova i vojnih vozila Ubijeno 62 ljudi, Damask šalje još tenkova na jug zemlje Protesti neće ugroziti vladu ali hoće evrointegracije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.