NOVINARI ZAGLAVLJUJU ZATVOR ŠIROM SVETA

Izvor: Kurir, 08.Dec.2011, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVINARI ZAGLAVLJUJU ZATVOR ŠIROM SVETA

NJUJORK - Broj novinara koji su pritvoreni širom sveta skočio je za više od 20 odsto i u 2011. dostigao najviši nivo od sredine 90-ih prošlog veka, saopštio je Komitet za zaštitu novinara.

Ta grupa koja se zalaže za prava novinara navela je u izveštaju da je Iran na vrhu liste zemalja u kojima je pritvoreno najviše novinara.Slede Eritreja, Kina, Mjanmar, Vijetnam, Turska i Sirija.

Kao najgori svetski regioni ocenjeni su Bliski istok i Severna Afrika, u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se iza rešetaka 1. decembra nalazilo čak 77 novinara, što je gotovo 45 odsto od ukupnog broja pritvorenih novinara u svetu.

Prvi put od 1990. na isti dan nijedan novinar ni u Južnoj ni u Severnoj Americi nije bio u zatvoru zbog razloga povezanih sa njegovim radom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.