NOVI SUKOB PLAŠI PLANETU: Izraelci bombardovali položaje Iranaca u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2018, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SUKOB PLAŠI PLANETU: Izraelci bombardovali položaje Iranaca u Siriji

U napadu je korišćen F-15s

Tri američka zvaničnika izjavila su da su izraelski borbeni avioni F-15s izveli napad iz vazduha na bazu, navodno pod iranskom kontrolom, na severu Sirije ove nedelje, u okviru najnovije eskalacije napetosti u odnosima između Izraela i Irana.

Pročitajte i:

Američki zvaničnici navode da je Izrael izveo napad u sirijskoj provinciji Hama, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je "Teheran isporučio oružje u bazu u kojoj je stacionirana 47. iranska brigada, uključujući rakete zemlja–vazduh".

- Na listi potencijalnih sukoba širom sveta, konflikt između Izraela i Irana je trenutno na vrhu liste - upozoravaju neimenovani zvaničnici SAD.

Iranska poluzvanična agencija Tasnim odmah posle napada je poručila da su neosnovani izveštaji o tome da je iranska baza u Siriji pogođena raketama, navodeći da nijedan Iranac nije ubijen u napadima izvršenim na nekoliko vojnih baza u ruralnim područjima Hame i Alepa.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete čitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.