NOVA ASADOVA UDARNA PESNICA! Rusi obučili SIRIJSKI SPECNAZ, na paradi VELIKO IZNENAĐENJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA ASADOVA UDARNA PESNICA! Rusi obučili SIRIJSKI SPECNAZ, na paradi VELIKO IZNENAĐENJE (VIDEO)

Nova ruska doktrina.

Jedinica sirijskog specnaza je završila osnovnu obuku. Ona je uspešno položila test u kome je uništena uslovna grupa terorista, koji su se zabarikadirali u kompleksu stambenih objekata. Celu vežbu je pratio i veliki broj stranih novinara. Događaju su prisustvovale i ekipe koje dolaze iz zemalja NATO, što je posebni kuriozitet ove vežbe, prenosi portal Bog Rata.

Specijalna jedinica sirijske armije koja je u potpunosti prošla obuku ruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnih instruktora uspešno je likvidirala utvrđeni punkt, u kojem su se scenariju vežbe nalazili teroristi. U okviru ove vežbe učestvovala je grupa za vatrenu podršku koja se sastojala od minobacača i ostalih artiljerijskih sredstva. Primećen je veliki broj oklopljenih terenskih vozila sa teškim mitraljezima, ali i sa višecevnim lanserima raketa.

Interesantno je istaći da su se na vežbi sirijskih specijalnih jedinica pojavili i strani novinari. Na trenažnom poligonu se okupili gotovo 50 novinara iz desetak zemalja, uključujući i one koje su u NATO (Grčka, Španija, Italija, Kanada).

Ovo je integralni deo doktrine tzv. "transparentnog rata" u kojem nema šta da se krije kada je u pitanju odnos prema sedmoj sili. Osnovni cilj ove doktrine je direktno upoznavanje novinara sa nespornim činjenicama iz ratom zahvaćenog područja.

Kompletan program specijalne obuke je realizovan u periodu od dva meseca. U narednoj etapi obuke će se raditi na što većoj uigranosti specijalnih timova. Ruski instruktori su posebnu pažnju posvetili protivdiverzionoj obuci sirijskih specijalaca. Naime u ratu sa islamističkim radikalima, sirijska vojska se gotovo svakodnevno suočava sa ogromnim brojem neeksplodirane municije i mina-iznenađenja koje teroristi ostavljaju iza sebe prilikom bekstva. Ono na šta je takođe usmerena posebna pažnja jesu elementi obuke koji se tiču metoda i postupaka prilikom prve pomoći ranjenom saborcu, na prvoj liniji fronta, pod kišom neprijateljskih kuršuma.

Jedinica je selektovana od najboljih pripadnika sirijske armije koji su stekli zavidno borbeno iskustvo u proteklih nekoliko godina. Odlikuje je snažan osećaj pripadnosti, ratnički duh i tehnička opremljenost. Ovaj specijalni sastav je veoma mobilan, a njegov vozni park se sastoji od velikog broja vozila različite modifikacije, uključujući i osnovne borbene tenkove.

Ruski vojni instruktori su prisutni u praktično svim vidovima i rodovima sirijske armije. Najviše su prisutni u diviziji Tigar, koja u svom naoružanju ima ruske izviđačke bespilotne letelice i osnovne borbene tenkove T-90S.Takođe pod patronatom ruskih vojnih instruktora se nalaze i posade na sistemima PVO ruske proizvodnje, gde se sirijski raketaši osposobljavaju da rukuju najsloženijim tipovima borbene tehnike.

Inžinjerijske jedinice se uče savremenim tehnikama iz svog delokruga rada, uključujući i taktiku upotrebe specijalnih robota za deminiranje. Ruski instruktori su prisutni i u jedicama sirijskog ratnog vazduhoplovstva, artiljerijskim jedinicama, jedinicama specijalne namene itd.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

BONUS VIDEO: Putin nam preporučuje SMERČ i PANCIR

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.