NEĆE MOĆI TEK TAKO: Iračke snage žestoko IZMLATILE džihadiste IS kod grada Širkata! (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEĆE MOĆI TEK TAKO: Iračke snage žestoko IZMLATILE džihadiste IS kod grada Širkata! (MAPA)

Džihadisti čine sve kako bi skrenuli pažnju iračkim snagama od Mosula i napredovanja prema Siriji

Iračke snage uspešno su zaustavile ofanzivu Islamske države, koja je započela rano jutros na sunitski grad Širkat, južno od Mosula, prilikom čega je 30 vojnika i civila ubijeno, a više od 40 povređeno, saopštili su bezbednosni izvori. U borbama koje su trajale do podneva ubijeno je i desetak boraca Islamske države, navode isti izvori.

Islamska država je izgubila kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nad gradom Širkatom zahvaljujući naporima iračkih vladinih snaga, koje podržava SAD. Pad Širkata bio je kamen temeljac formiranja ofanzive na Mosul, de fakto glavnog grada samoproglašenog kalifata Islamske države u Iraku.

Foto: Profimedia

Osam meseci od početka ofanzive, Mosul je pao gotovo u potpunosti, sa izuzetkom jedne enklave na zapadnoj obali reke Tigar, navodi Rojters. Ekstremisti i dalje kontrolišu manja područja južno i zapadno od Mosula, kao i teritorije u blizini granice sa Sirijom, kao i unutar same Sirije.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.