NAPADNUTE IRANSKE SNAGE, POGOĐENA VOJNA BAZA! Snage SAD izvele precizne udare na ciljeve!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2023, 08:29

NAPADNUTE IRANSKE SNAGE, POGOĐENA VOJNA BAZA! Snage SAD izvele precizne udare na ciljeve!

Oglasio se Pentagon

Američke trupe napale su dva korpusa iranske Islamske revolucionarne garde i proiranske grupe u istočnoj Siriji kao odgovor na američke vojne napade na Bliskom istoku, izjavio je ministar odbrane SAD Lojd Ostin.

- Snage SAD izvele su precizne napade na ciljeve u istočnoj Siriji koje koriste iranski Korpus garde islamske revolucije i grupe povezane sa Iranom kao odgovor na tekuće napade na američko vojno osoblje u Iraku i Siriji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<naveo je Ostin u saopštenju, prenosi Rojters.

Mete udara bile su baza za obuku i zgrada iz kojih su, kako je naveo, prikriveno dejstvovale antiameričke snage, na području gradova Abu Kamal, odnosno Majadin.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki napadi u Siriji na mesta povezana s Iranom

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2023

Sjedinjene Države su u nedelju pokrenule napade u Siriji na dva mesta povezana sa Iranom što je bio odgovor na napade na američko osoblje, rekao je noćas u Vašingtonu američki ministar odbrane Lojd Ostin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Američki ministar odbrane upozorio: Napašćemo ponovo

Izvor: B92, 13.Nov.2023

Američki ministar Lojd Ostin izjavio je da su mogući novi napadi SAD na grupe povezane sa Iranom, ukoliko ne prestanu napadi na američke snage u Iraku i Siriji...Ostin je rekao da ti napadi moraju da prestanu, a da će u suprotnom SAD ponovo zaštititi svoje trupe i odgovoriti napadima na grupe povezane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.