NAPADNUT DAMASK, SIRIJA NA UDARU! Izraelski F-16 raketirali skladišta, povređena dva vojnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 00:41

NAPADNUT DAMASK, SIRIJA NA UDARU! Izraelski F-16 raketirali skladišta, povređena dva vojnika

Nove tenzije Damaska i Jerusalima.

Dva sirijska vojnika ranjena su u vazdušnim napadima dva izraelska borbena aviona F-16 na skladišta u blizini Damaska, izjavio je danas je Oleg Gurinov, zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji, odeljenja ruskog ministarstva odbrane.

"Od 0.26 do 0.36, dva borbena aviona F-16 izraelskih vazduhoplovnih snaga izvršila su vazdušni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napad na skladišta koja se nalaze u provinciji Damask. Dva sirijska vojnika su ranjena. Na objektima je pričinjena šteta", rekao je Gurinov, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, četiri para koalicionih F-16 i jedna bespilotna letelica MK-1C danas su devet puta narušili vazdušni prostor Sirije u oblasti Al Tanf, iznad koje se ukrštaju međunarodni vazdušni putevi.

- Ovakve akcije stvaraju rizik od vazdušnih nesreća civilnih aviona koji obavljaju svoje redovne letove - naglasio je Gurinov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.