NAJTUŽNIJA BEBA Roditelji malog Harida: Pobegli smo zbog sina iz Sirije, samo želimo da nam sin prohoda

Izvor: Blic, 11.Sep.2015, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJTUŽNIJA BEBA Roditelji malog Harida: Pobegli smo zbog sina iz Sirije, samo želimo da nam sin prohoda

Dok su se druga deca igrala u parku "Zdravka Čelara" kod autobuske stanice, dečak Harid ležao je na leđima i pratio ih nemo pogledom. Sivi gips kojim su mu opasane obe malecne noge od struka, odudarao je od sjaja u njegovim očima. Kada smo prišli da mu damo igračku, zatresao je rukama.

Kako su nam ispričali dečakovi roditelji, Harid je doživeo nesreću prilikom rođenja, jer su mu tada polomljene obe noge, i to iz kuka.

Njegov otac Hal Hosein (31) ipak nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znao da nam objasni da li je to bila greška lekara ili nešto drugo.

- Lekari su mu tek kad je imao tri meseca stavili gips. Bilo nam je teško da ga gledamo kako se muči, kako ne može ni da mrdne. Zapravo, moj sin je glavni razlog zbog kog smo krenuli na ovaj put izbavljenja. Nadam se da će hodati kad mu skinu gips, sad ništa ne znam. Samo se nadam najboljem - priča sa tugom u očima Hal, koji je u Siriji radio kao taksista.

Pored majke Suhud (22) Harida čuva i sestra Mohamdi (4).

Ćutljiva i mirna nije želela da se odvaja od brata, niti da bilo šta kaže.

- Držao sam ga u naručju dok smo putovali. Jedina želja nam je da nam sin prohoda kad mu skinemo gips. Nismo ga vodili kod lekara ovde u Srbiji, jer ne možemo da se dugo zadržavamo. Žurimo da što pre pređemo Mađarsku granicu i odemo u Nemačku. Nadamo se da nas tamo čeka bolja budućnost - priča Hal.

Blic fondacija pomogla više od 400 mališana u Srbiji

Tokom dve i po godine postojanja "Blic fondacija" je uspela da obezbedi i uruči pomoć za više od 400 mališana širom Srbije kako bismo im poboljšali uslove života. Pomoć je porodicama stizala u vidu nameštaja, bele tehnike, drva za ogrev, adaptacije objekata, do rešavanja stambenog pitanja. Takođe, obnovili smo i opremili dečju očnu kliniku u okviru KCS, jedinu te vrste u Srbiji, mlečnu kuhinju u Institutu za majku i dete, renovirali odeljenje neurologije u valjevskoj bolnici. Izgradili smo i opremili 10 kuća za porodice koje su izgubile svoje domove u majskim poplavama prošle godine. Deca su u svakoj situaciji najugroženija i najnemoćnija. Zato im treba uvek pomoći. Razlike koje stariji prave među sobom treba zaboraviti jer su deca sva ista - nedužna.

Najpotrebnija im je topla odeća dugih rukava kao i obuća

Ono što će deci u narednim danima biti najpotrebnije jesu jakne, duksevi, pantalone, prsluci i topla obuća. Deca su u parku oskudno obučena, a pošto će temperature do kraja nedelje biti sve niže, jesenja i zimska garderoba biće im od ogromne pomoći. Ćebad i pokrivači takođe bi im značili jer sve porodice sa decom spavaju u šatorima na zemlji. Pelene za bebe su preko potrebne jer je park, nažalost, ispunjen bebama i od po nekoliko meseci.

Apelujemo na humane ljude koji žele da doniraju pomoć da ne donose letnju garderobu, već toplu odeću kao i čarape, cipele, jakne i pantalone koje ćemo mi što pre odneti dečacima i devojčicama u parku kod Autobuske stanice.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tužna priča o bebi migrantu: Želeo bi da se igra sa vršnjacima, ali ne može

Izvor: B92, 11.Sep.2015

Dečak Harid nemo prati kako se druga deca igraju u parku kod autobuske stanice u Beogradu, ali nažalost on nije u stanju da im se pridruži...On je doživeo nesreću prilikom rođenja kada su mu polomljene obe noge i to iz kuka zbog čega je sada u gipsku. Tridesetjednogodišnji Hal Hosein, otac malenog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.