“Moj sin nije ratovao u Siriji”

Izvor: SandzakPress.net, 03.Jun.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Moj sin nije ratovao u Siriji”

Plav – Delegat SDP-a na današnjeg Kongresu te partije, Kemal Canovic iz Plava, demantovao je pisanje dnevnog lista Dan da je njegov sin Kenan bio na ratištu u Siriji. Kemal Canović je novinarima, nakon uvodnih izlaganja na Kongresu SDP-a, rekao da njegov sin Kenan studira u Sarajevu, da nije bio na ratištu u Siriji, te da nikad nije ni podržavao tu ideologiju. “Zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << sam morao da ga dovedem i da skinem ljagu sa moje familije“, kazao je Canović. Poručio je da je Dan namjerno objavio taj tekst zbog njegovih stavova u vezi sa SDP-om, te da je tom listu bila namjera da ukaljaju njegov ugled. Canović je Dan nazvao crnogorskim Šarli Ebdoom, navodeći da šire islamofobiju kako bi povećali tiraž. “Poručujem tim monstrumima, novinarima i njihovim pomagačima iz MUP-a Plava da im to neće uspjeti. Nijesu ovo devedesete godine, nije ni ovo država iz devedesetih. Vjerujem u državu i tražim od ministra policije i svih nadležnih organa da sprovedu istragu u plavskom MUP-u i pokrenu istrage protiv ljudi koji su dali ovako monstruozne izjave. Angažovao sam advokate i ovaj spor će dobiti sudski epilog“, poručio je Canović. (RTCG)  

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Ispitati pretnje novinarima "Dana"

Izvor: B92, 03.Jun.2015

Komisija za istraživanje napada na novinare tražiće od državnog tužioca i direktora policije da ispitaju pretnje koje je Kemal Canović uputio novinarima "Dana"...On je najavio da će podneti i zahtev Agenciji za nacionalnu bezbednost da izvrši bezbedonosnu procenu zaposlenih u redakciji dnevnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.