Mistura: Dve nedelje mirovnih pregovora o Siriji završili bez napretka

Izvor: Vostok.rs, 15.Dec.2017, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mistura: Dve nedelje mirovnih pregovora o Siriji završili bez napretka

Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Stafan de Mistura rekao je da je propuštena zlatna prilika nakon što su se dve nedelje mirovnih pregovora o Siriji u Ženevi završili bez napretka.

De Mistura je novinarima rekao da nije bilo stvarnih diskusija između Vlade i opozicije Sirije, uprkos tome što je njegov tim pokušao da ih podstakne, kako je precizirao, raznim kreativnim formulama, prenosi AP.

On je optužio delegaciju sirijske Vlade, koja je doputovala u Ženevu, da su postavili preduslove za razgovore za opozicijom i da nisu želeli da razgovaraju ni o čemu sem o terorizmu.

AP podseća da Vlada predsednika Sirije Bašara el Asada teroristima naziva sve koji su im suprotstavljeni.

De Mistura dodaje da je opozicija želela da razgovara i o drugim temama, kao što su izbori, ustav i rukovođenje državom.

Izaslanik je na kraju, priznajući neuspeh, rekao da moraju da smisle nove ideje za buduće mirovne pregovore.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.