Ministarstvo odbrane spremno da realizuje dogovor Putina i Trampa

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane spremno da realizuje dogovor Putina i Trampa

Ministarstvo odbrane Rusije spremno je za praktičnu realizaciju dogovora predsednika Rusije i SAD u Helsinkiju, koji se tiču oblasti međunarodne bezbednosti, izjavio je novinarima portparol Ministarstva general-major Igor Konašenkov.

On je naglasio da je rusko Ministarstvo „spremno da intenzivira kontakte sa američkim kolegama preko linije generalštaba i drugih dostupnih kanala komunikacije kako bi se razmatralo produženje važenja Sporazuma o smanjenju nuklearnog oružja, saradnji u Siriji i drugih aktuelnih pitanja osiguravanja vojne bezbednosti“.

Na sastanku u finskoj prestonici, predsednik Rusije uverio je svog američkog kolegu da je Moskva spremna da produži Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja, ali da treba razmotriti detalje.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija spremna da pojača saradnju sa SAD u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2018

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je spremno da pojača saradnju s američkom vojskom u Siriji, posle helsinškog samita predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina...Ministarstvo je navelo da je spremno za "praktičnu implementaciju" dogovora koje su juče postigli Tramp...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.