Militanti u Idlibu pokušali proboj

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Militanti u Idlibu pokušali proboj

Militanti koji su aktivni u zoni deeskalacije Idlib pokušali su da se probiju na teritoriju pod kontrolom sirijske vojske, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Viktor Kupčišin.
„Militanti Slobodne sirijske armije su sa dva odreda od 250 osoba, na 20 vozila sa mitraljezima velikog kalibra, pokušali da probiju linije odbrane vladinih snaga iz pravca Sirdžaraz Maranaza i Melkija Maranaza“, saopštio je Kupčišin na brifingu. Incident se desio u sirijskoj provinciji Alep. Kako se navodi, teroristi su zaustavljeni i odbačeni na početne pozicije. „Militanti su izgubili 15 pripadnika, a uništena su i tri pikapa“, rekao je Kupčišin. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija,   Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teroristi napali rusku avio-bazu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2019

DAMASK - Militanti su dva puta granatirali rusku avio-bazu Hmejmim u Siriji, nije bilo žrtava, saopštio je novinarima rukovodilac ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Viktor Kupčišin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.