Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2014, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Militanti IS kamenovali dva mladića

Militanti Islamske države kamenovali su do smrti dvojicu muškaraca u Siriji koji su navodno homoseksualci, što je prvi slučaj ovakvog ubistva IS-ovih pristaša.

Prvi ubijeni imao je oko 20 godina, a ubijen je u Mayadeenu, blizu granice s Irakom. Na mobitelu su mu navodno pronađeni sadržaji koji dokazuju da je imao spolne odnose s muškarcem.

Drugi ubijeni je 18-godišnjak iz Deir Ezzora kojeg su prije kamenovanja također optužili da je homoseksualac.

Aktivisti na društvenim mrežama tvrde da su obojica bili protivnici Islamske države, te da su njihove grupe seksualnu orijentaciju izmislile kako bi ih mogle likvidirati.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Homoseksualci kamenovani do smrti

Izvor: Mondo, 26.Nov.2014

Militanti Islamske države kamenovali su do smrti dvojicu muškaraca u Siriji koji su optuženi da su homoseksualci...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..To je prvi takav slučaj ubistva čiji su akteri pristalice Islamske države...Prvi ubijeni imao je oko 20 godina, a ubijen je u Majadenu, blizu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.