Migranti: Šijemo maske, imamo i bolničare, samo kažite šta treba i pomoći ćemo

Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2020, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti: Šijemo maske, imamo i bolničare, samo kažite šta treba i pomoći ćemo

Migranti, mahom iz Sirije, ali i iz drugih arapskih zemalja koji su trenutno smešteni u prihvatnom centru u Bujanovcu uputili su pismo Vladi Srbije nudeći svoju pomoć u vanrednom stanju.
– Virus ne pravi razliku između domaćih građana i izbeglica, i zato stojimo jedni uz druge u zajedničkoj borbi. – navodi se u pismu migranata.
Među nama ima bolničara, radnika, farmera, ali smo svi pre svega ljudi koji nude svaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << vrstu pomoći za koju Vlada smatrada je potrebna – od medicinske, preko raznošenja robe ljudima u karantinu, do čišćenja ulica – poručili su migranti, a prenose Bujanovačke.
Zbog situacije sa koronavirusom u Srbiji, u bujanovačkom prihvatnom centru je organizovano i šivenje zaštitnih maski.
Za to je zadužen majstor Habib Soheli iz Irana, koji dnevno sašije do 40 maski, kažu u Komesarijatu za izbeglice.
U Prihvatnom centru u Bujanovcu boravi oko 250 migranata.
Tražiocima azila i i regularnim migrantima koji su smešteni u prihvatnim i centrima za azil privremeno je ograničeno kretanje odlukomVlade Srbije od 17. marta.
Napuštanje prihvatnih centara moguće je samo u opravdanim slučajevima, kao što je odlazak kod lekara uz posebnu dozvolu Komesarijata.
Beograđanin želi da ugosti porodicu migranata: Stidim se Srbije!

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.