Mekejn pozvao na stvaranje „povećane opasnosti“ za rusku avijaciju u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2016, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejn pozvao na stvaranje „povećane opasnosti“ za rusku avijaciju u Siriji

Republikanski senator Džon Mekejn pozvao je američke vlasti da stave do znanja da će Sjedinjene Američke Države preduzeti korake za stvaranje „povećane opasnosti“ zbog operacija ruske avijacije u Siriji.

U svojoj kolumni za list „Volstrit džurnal“ Mekejn je napisao da nije iznenađen neuspehom primirja u Siriji i s tim u vezi citirao je bivšeg američkog državnog sekretara Džordža Šulca, koji je rekao da će „diplomatija koja nije podržana silom uvek biti u najboljem slučaju neefikasna, a u najgorem slučaju opasna“.

Osim toga, senator je pozvao na formiranje bezbedne zone za civilno stanovništvo i nazvao suspenziju pregovora sa Rusijom o Siriji besmislenim korakom. On smatra da politika američkog predsednika Baraka Obame nije uspela zbog nedostatka vojne komponente. Ranije su Džon Mekejn i njegova koleginica Lindzi Grem ismejali „pravi moćni potez“ američkog državnog sekretara Džona Kerija, kada je Rusiji zapretio da će prekinuti razgovore o Siriji.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.