Mehanizam prekogranične pomoći UN Siriji istekao bez dogovora o produženju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2023, 10:19

Mehanizam prekogranične pomoći UN Siriji istekao bez dogovora o produženju

Mehanizam Ujedinjenih nacija (UN) o prekograničnoj humanitarnoj pomoći, od vitalnog značaja za milione ljudi u pobunjeničkim oblastima u Siriji, istekao je zbog nedostatka glasanja Saveta bezbednosti UN da produži taj mandat, prenela je agencija AFP. Glasanje zakazano prvobitno za petak, a zatim u ponedeljak ponovo je odloženo za 11. jul, saopštilo je kasno uveče 10. jula britansko predsedništvo Saveta bezbednosti UN. Članice Saveta bezbednosti UN danima pokušavaju da pronađu kompromis...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija uložila veto na pokušaj SB UN da produži pomoć Siriji na devet meseci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2023

Rusija je danas uložila veto na pokušaj Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da na devet meseci produži isporuke pomoći za severozapad Sirije koji kontroliše opozicija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.