Mediji: Rusija isporučila Siriji unapređenije rakete S-300

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Rusija isporučila Siriji unapređenije rakete S-300

Rusija je navodno isporučila vojsci Sirije unapređenu verziju svog odbrambenog sistema S-300, u nastojanju da se suprotstavi izraelskim napadima iz vazduha na iranske snage i snage koje ih podržavaju.

Ruski list "Izvestija" je objavio da sistem "S-300PM-2" ima usavršeniji radar i komunikacije. Ruska vojska ga koristi od 2010. godine.

Tri baterije tog sistema su isporučene >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Siriji, navodi se u izveštaju koji se poziva na zvaničnika Ministarstva odbrane u Moskvi. Izraelski mediji komentarišu da je to prvi put da je Rusija predala unapređeniju verziju sistema S-300 nekoj stranoj vojsci, ako je izveštaj tačan.

Novi sistem je dodatak manje unapređenim baterijama S-300, koje je Moskva isporučila početkom oktobra. Izrael je izveo stotine napada u Siriji na snage Irana i proiranskog libanskog Hezbolaha, ali izveštaja o izraelskim napadima nema, otkako je sirijska protiv-avionska odbrana greškom septembra oborila ruski avion tokom izraelskog napada.

To je pogoršalo odnose Izraela i Rusije, a Moskva je najavila opremanje Damska sistemom S-300.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je 9. oktobra izjavio da je potpredsedniku Vlade Rusije Maksimu Akimovu rekao tokom razgovora u Jerusalimu da, uprkos isporučivanju sistema S-300, Izrael mora nastaviti da gađa neprijateljske mete u Siriji. 

Izrael je i ranije goviro da mora da spreči napore Irana da se vojno učvrsti u susednoj Siriji i naoružava Hezbolah.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Više nema nazad: Rusija isporučila S - 300

Izvor: B92, 19.Okt.2018

Rusija je navodno isporučila vojsci Sirije unapređeniju verziju svog odbrambenog sistema S-300...Ruski list "Izvestija" je danas objavio da sistem "S-300PM-2" ima usavršeniji radar i komunikacije...Ruska vojska ga koristi od 2010. godine. Tri baterije tog sistema su isporučene Siriji, navodi se u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.