Makron poručio:  Napadi na Siriju nisu ratni čin, već ODMAZDA

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron poručio: Napadi na Siriju nisu ratni čin, već ODMAZDA

Francuski predsednik smatra da ima "međunarodni legitimitet" za intervenciju

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je da je napad SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju odmazda nakon što su zapadne zemlje došle do dokaza da je vlada Bašara al Asada koristila hemijsko oružje na sirijskom narodu, a ne čin rata.

SASTANAK SA PUTINOM: Makron ide u Moskvu

(UŽIVO) Drugi dan napada na Siriju: Makron ide kod Putina, sirijska vojska se sprema za NAJVEĆU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << urbanu bitku (FOTO/VIDEO)

Makron ocenuje da je postojao potpuni "međunarodni legitimitet" da se interveniše u Siriji, jer je napad imao za cilj da podrži međunarodno pravo, prenosi AP.

Kako kaže Makron, Zapad je bio prisiljen da deluje bez eksplicitne dozvole Ujedinjenih nacija, zbog konstantnih blokada koje pravi Rusija u Savetu bezbednosti.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pogledati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.