Izvor: RTS, 24.Apr.2021, 16:58

Mađarska, uhapšen državljanin Srbije zbog krijumčarenja migranata

Mađarska policija privela je 41-togodišnjeg državljanina Srbije zbog krijumčarenja ilegalnih migranata iz Sirije u automobilu slovačkih registarskih oznaka.
Na auto-putu M6 koji vodi prema Budimpešti, patrola mađarske policije zaustavila je vozilo slovačkih registarskih oznaka.

Pored vozača sa srpskim državljanstvom, u automobilu je bilo još četiri saputnika koji nisu imali validna dokumenta za boravak u Mađarskoj. Oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se izjasnili da su državljani Sirije.
Policija je migrante sprovela do ograde na mađarsko-srpskoj granici, dok je protiv državljanina Srbije podneta krivična prijava zbog krijumčarenja ljudi.
Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti i do 15 godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.