Izvor: RuskaRec.ru, 14.Apr.2017, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MO teško može da poveruje SAD u presretnute razgovore o hemijskom napadu

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov prokomentarisao je medijske izveštaje o navodnom američkom presretanju razgovora sirijske vojske o pripremi hemijskog napada u Han Šejhunu nedaleko od Idliba.
Hemijski napad u Siriji: Šta se događa u Savetu bezbednosti?
,,Pentagon, prema već ustaljenoj praksi, sva kršenja međunarodnog prava, a naročito agresiju SAD na suverene zemlje, prikriva nekakvim >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << „neupitnim“ dokazima zločina. I što su dokazi nategnutiji oni su u većoj meri „poverljivi“, rekao je on.
Konašenkov je dodao da ukoliko američke specijalne službe nastave da skrivaju dokaze zločina protiv čovečnosti, kojima navodno raspolažu, to će značiti da nikakvih dokaza zapravo ni nema.
Televizija CNN je ranije pozivajući se na visokopozicionirane američke zvaničnike javila da su vojska i obaveštajne službe SAD presreli komunikaciju sirijske vojske i hemijskih eksperata, koji su razmatrali pripremu napada uz upotrebu bojnog otrova sarina.
Sirija pozvala eksperte Organizacije za zabranu hemijskog oružja na Šajrat
Sirijska opozicija je četvrtog aprila saopštila da je u hemijskom napadu u gradu Han Šejhun nastradalo 80, a povređeno 200 ljudi. Za napad su optužili regularnu sirijsku vojsku koja je decidirano negirala svoju odgovornost i za napad optužila teroriste i njihove pokrovitelje. Prema informacijama MO RF sirijsko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo je arsenal terorista u ovom gradu u kome se nalazilo hemijsko oružje spremljeno za isporuku Iraku, prenosi RIA Novosti.  

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.