MIP Rusije: Rusko bombardovanje nije izazvalo humanitarnu krizu

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIP Rusije: Rusko bombardovanje nije izazvalo humanitarnu krizu

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je navode SAD da je rusko bombardovanje izazvalo humanitarnu krizu u Siriji, optuživši Zapad za podstrekavanje problema.
Američki navodi da Moskva nasumice bombarduje su "potpuno neosnovani", izjavila je na konferenciji za novinare portparolka ministarstva Marija Zaharova.
Ona je, takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao neosnovane odbacila kritike da rusko bombardovanje u Siriji "gura izbeglice ka Evropi", preneo je Rojters.
Navodi američkog državnog sekretara Džona kerija da u ruskim vazdušnim udarima u Siriji ginu civili su neodgovorni, rekla je Zaharova.
"Neodgovorno je davati takve izjave. Kao i uvek, nikakva kredibilna informacija ili dokaz koji bi potvrdio takve navode nisu predočeni ruskoj strani", dodala je ona, preneo je Tas.
Rusija je u više navrata tražila od američkih kolega da jasno kažu "ko koga bombarduje" i gde se nalaze pozicije terorističke Islamske države, kazala je Zaharova.
"Dosad nismo dobili jasan odgovor, a što je još važnije, nismo videli konkretnu akciju", poručila je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

(VIDEO) MARIJA ZAHAROVA: Rusija razmišlja o prekidu Sporazum o prijateljstvu s Turskom

Izvor: Kurir, 10.Feb.2016

Taj predlog poslali su Ministarstvu spoljnih poslova poslanici Državne dume, kaže portparolka MIP Rusije na brifingu za novinare...Мария Захарова: МИД РФ изучит предложение расторгнуть договор о дружбе с Турциейhttps://t.co/bDUyJ0pmQX...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.