MILITANTI SPREMILI PAKLENI PLAN: Rusi ih prozreli

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 22:36

MILITANTI SPREMILI PAKLENI PLAN: Rusi ih prozreli

Ruski centar za pomirenje došao je do informacija da sirijski militanti pripremaju niz provokacija kako bi izazvali novi sukob

Militanti u sirijskoj zoni deeskalacije Idlib pozivaju lokalno stanovništvo da učestvuje u snimanju insceniranog granatiranja, izjavio je na brifingu zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Grinkevič.

Prema njegovim rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Centar za pomirenje nastavlja da dobija informacije o pripremi novih provokacija terorista u zoni deeskalacije Idlib, kojima bi optužili sirijske vladine snage za kršenje prekida vatre i napade na naselja na teritoriji pod kontrolom terorista.

- Prema dostupnim informacijama, militanti privlače lokalno stanovništvo u naseljima Tekad i Kafer Nuran da učestvuju u snimanju insceniranog granatiranja u vidu navodnih posledica napada vladinih snaga - istakao je Grinkevič.

On je naveo da Centar za pomirenje nije potvrdio sukobe između vladinih snaga i militanata na tom području i dodao da Centar poziva komandante ilegalnih oružanih formacija da odustanu od oružanih provokacija i krenu putem mirnog rešavanja situacije u oblastima pod njihovom kontrolom.

Više informacija o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku potražite OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.