MIKL-LAJTNER UPOZORAVA: Sve je više džihadista iz Austrije!

Izvor: Kurir, 16.Feb.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIKL-LAJTNER UPOZORAVA: Sve je više džihadista iz Austrije!

Broj radikalnih islamista koji su iz Austrije otišli u džihad u Siriju i Irak porastao je na 190, a oko 30 ih je poginulo na ratištima, izjavila je austrijska ministraka policije Johana Mikl-Lajtner

BEČ - Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner upozorila je danas da je broj osoba iz Austrije koja su otišla u džihad u Siriju i Irak porastao na 190, i podvukla da povišen stepen pripravnosti ostaje na snazi.

Mikl-Lajtner je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u izjavi agenciji APA, rekla da se u međuvremenu između 60 i 70 džihadista vratilo u Austriju i da je oko 30 izgubilo život na ratištu. Prema procenama obaveštajnih službi iz Evrope se u Siriji i Iraku bori oko 4.000 "stranih boraca".

Posle atentata u Kopenhagenu, stepen pripravnosti u Austriji ostaje povišen, naglasila je Mikl-Lajtner dodajući da mora iznova da se analizira potencijal ugroženosti i iz dobijenih rezultata sprovedu bezbednosne mere. Prema njenim rečima, u Austriji postoji osnova za zabrinutost i predostrožnost, ali sigurno ne i za paniku.

"Policija mora, za slučaj potrebe, da bude opremljena, a sa našom bezbednosnom ofanzivom to je osigurano", podvukla je Mikl-Lajtner dodajući da saradnja sa bezbednosnim vlastima u Evropi funkcioniše odlično.

Ministarka je ujedno upozorila na ekstremne političke i društvene reakcije.

"Ti zločinci žele širenjem straha da naprave razdor u našem društvu. To ne smemo da dozvolimo", objasnila je Mikl-Lajtner svoje protivljene represivnim merama.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.