MESEC SMRTI U SIRIJI: Ovaj jun Islamska država nikada neće zaboraviti (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MESEC SMRTI U SIRIJI: Ovaj jun Islamska država nikada neće zaboraviti (MAPA)

Do kraja meseca slika Sirije će se zauvek promeniti

Mesec jun do sada se pokazao izuzetno poražavajućim za Islamsku državu. Snage džihadista uglavnom su proterane iz severne Sirije od strane Sirijske arapske armije (SAA) i Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje predvode Kurdi.

Nekada glavni grad tzv. kalifata, Raka, sada je poprište žestokih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << borbi između džihadista IS i SDF-a. Sirijske demokratske snage oslobodile su velike delove grada i naterali džihadiste na povlačenje i pregrupisavanje, kako bi se utvrdila odbrana preostalih delova prestonice kalifata.

U međuvremenu, zapadno od Rake, Tigrovi SAA oslobodile su velike delove sirijske teritorije duž osovine Alepo-Raka uključujući i strateški važna naftna polja Rusafa i istoimeno čvorište.

U centralnoj Siriji, u okolini istorijskog grada Palmire, Islamska država je u totalnom rasulu a sirijska vojska i njeni saveznici oslobodili su važan "trougao Araka", koji uključuje grad Arak, Talila raskrsnicu i T3 benzinsku stanicu.

Procene su da će Islamska država u potpunosti biti isterana iz severne Sirije do kraja leta.

Ostale vesti iz Sirije i Iraka pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.