MALIŠAN U VIHORU RATA: Gluvonemi dečak objašnjava kako je u bombardovanju izgubio nogu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALIŠAN U VIHORU RATA: Gluvonemi dečak objašnjava kako je u bombardovanju izgubio nogu (VIDEO)

Svakodnevno svet potresaju užasavajuće slike iz Alepa u kojem besne najžešće borbe od početka građanskog rata u Siriji, a najnoviji video ruskog novinara nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Murad Gazdiev, dopisnik "Raša tudeja", objavio je na svom tviter nalogu snimak iz bolnice u Alepu. Kratak video pokazuje sedmogodišnjeg dečaka kako leži u bolnici, sa zavijenim nogama, pri čemu je očigledno da je desna potkolenica mališana amputirana zbog rana zadobijenih u bombardovanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Navodi se da je dete rođeno gluvonemo, ali uprkos tome, na ovom snimku koji je u 18 sekundi sumirao sve strahote ovog rata, vidi se da dečak rukama pokušava da pokaže na koji je način izgubio nogu.

Komentari ispod ovog videa kipte od sažaljenja i ogorčenja zbog strahotnih scena iz Alepa, ali i apela da svet zajedničkim naporima zaustavi rat u Siriji.

This 7-year-old was born deaf and mute. 4 days ago he lost a leg to rebel shelling in #Aleppo.

He tried to explain to us how it happened. pic.twitter.com/IzOnWMqIrf

Murad GazdievOctober 11, 2016

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) DA TI SRCE ISKOČI OD TUGE: Mali Sirijac rođen je gluv i nem, a bomba mu je odnela i nogu

Izvor: Kurir, 12.Okt.2016

..."Igrao sa drugim dečacima u Al-Hamadaniah oblasti, kada je pala granata", ispričao je jedan od njegovih rođaka "Jedan od dečaka bio je rastrgnut u potpunosti a moj rođak je izgubio nogu"..Inače, bolnica u Alepu izgleda pretrpano i na ivici su mogućnosti da pruže hitnu medicinsku negu Sem bolnice,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.