Liberman: Otvorićemo prelaz, lopta je na sirijskoj strani

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberman: Otvorićemo prelaz, lopta je na sirijskoj strani

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je da je Izrael spreman da otvori granični prelaz ka delu Golanske visoravni pod kontrolom Sirije, nakon što su sirijske vladine snage preuzele kontrolu nad područjem od pobunjenika, prenosi "Rojters".
Navodi se da je Avigdor Liberman tokom posete izraelskoj strani graničnog prelaza Kuneitra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da bilo kakvo ponovno funkcionisanje tog prelaza zavisi od Sirije.

"U ovom trenutku, lopta je na sirijskoj strani terena", rekao je Liberman.
Rojters navodi da vojna policija Rusije, saveznika sirijskog predsednika Bašara el Asada, patrolira sirijskom stranom Kuneitre, a prema rečima izraelskog ministra odbrane prisutni su i sirijska policija i carinski službenici.
Rojters podseća i da je Izrael zauzeo Golansku visoravan tokom bliskoistočnog rata 1967, a sa Sirijom se oko ovog strateški važnog platoa borio i 1973. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"LOPTA JE NA SIRIJSKOJ STRANI" Liberman: Izrael spreman da otvori granični prelaz ka Golanskoj visoravni

Izvor: Blic, 27.Sep.2018

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je danas da je Izrael spreman da otvori granični prelaz ka delu Golanske visoravni pod kontrolom Sirije, nakon što su sirijske vladine snage preuzele kontrolu nad područjem od pobunjenika, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.