Lavrov smatra da SAD imaju skrivenu agendu u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2018, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov smatra da SAD imaju skrivenu agendu u Siriji

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov optužio je danas SAD da imaju "skrivenu agendu" kroz vojni angažman u Siriji.

Lavrov, koji se nalazi u poseti Lisabonu, rekao je da američke vlasti opravdavaju svoje prisustvo u Siriji kroz borbu protiv džihadista Islamske grupe dodajući da je pravi cilj svrgavanje sirijskih vlasti koje podržava Rusija.

"Imam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sumnju da SAD Islamsku državu koriste kao opravdanje za vojno učešće u Siriji", rekao je ruski ministar.

Lavrov je dodao da suprotno tvrdnjama da je američki glavni zadatak iskorenjivanje terorizma u Siriji, vlasti u Vašingtonu "imaju još jednu skrivenu agendu".

SAD predvode međunarodnu koaliciju koja se bori protiv džihadista dok su ruske snage prisutne da pomognu vlastima sirijskog predsednika Bašara el Asada.

U sirijskom ratu započetom 2011, koji je tokom godina postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa, poginulo je više od 360.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno unutar zemlje ili izbeglo u susedne države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lavrov: SAD imaju skrivenu agendu u Siriji

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov optužio je SAD da imaju "skrivenu agendu" kroz vojni angažman u Siriji...Lavrov, koji se nalazi u poseti Lisabonu, rekao je da američke vlasti opravdavaju svoje prisustvo u Siriji kroz borbu protiv džihadista Islamske grupe dodajući da je pravi cilj svrgavanje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.