Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov odbacio tužbe da su mete u Siriji bili drugi ciljevi sem Islamske države

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov odbacio je optužbe da su se na meti ruskih zračnih napada u Siriji našli i drugi ciljevi, sem Islamske države i da su pogođeni civili.

"Glasine da ciljevi ovih zračnih napada nisu pozicije Islamske države su neosnovane", rekao je Lavrov novinarima poslije sastanka s američkim državnim sekretarom Johnom Kerryjem u New Yorku.

Lavrov je dodao da nema podatke o civilnim žrtvama, prenosi agencija AFP.

Sirijska opoziciona grupa tvrdi da je u ruskim zračnim napadima poginulo najmanje 36 civila, uključujući petoro djece.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Lavrov: Rusija gađa samo ciljeve IDIŠ-a u Siriji

Izvor: SandzakPress.net, 01.Okt.2015

Rusija, Šam – Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov odbacio je optužbe da su se na meti ruskih zračnih napada u Siriji našli i drugi ciljevi, osim Islamske države Irak i Šam i da su pogođeni civili. “Glasine o tome da cilj udara nije bio IDIŠ nisu utemeljene”, izjavio je šef...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.