Lavrov i Tilerson razgovarali o rešavanju krize bilateralnih odnosa

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2017, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Tilerson razgovarali o rešavanju krize bilateralnih odnosa

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Reks Tilerson u telefonskom razgovoru su se dogovorili da što pre počne sa radom grupa za traženje puteva rešavanja krize bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Lavrov je tokom razgovora sa Tilersonom naglasio potrebu vraćanja nezakonito oduzete imovine Rusije u SAD za vreme administracije Baraka Obame.

On je izrazio žaljenje što se SAD protive inicijativi da se u Siriju pošalju inspektori radi proveravanja informacija o korišćenju sarina u Han Šeihunu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Lavrov je izrazio žaljenje zbog toga što su SAD bile protiv inicijative Rusije u Organizaciji za borbu protiv hemijskog oružja o slanju u Siriju inspektora koji bi proverili tvrdnje o upotrebi sarina u Han Šeihunu 4. aprila i o postojanju otrovnih supstanci u sirijskoj avio-bazi Šairat. Sagovornici su se dogovorili da daju nalog da se još jednom prouči mogućnost organizacije istrage o tom incidentu pod okriljem OZHO“, navodi se u saopštenju.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut



Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.