Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2016, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Keri pretresli sirijski problem

MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali su večeras telefonom o rješenju sirijskog problema, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Nakon jučerašnjih razgovora na marginama foruma APEK u Limi u Peruu, dvojica diplomata nastavili su diskusiju o rješenju sirijskog problema sa težištem na situciju oko Alepa", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
U saopštenju se kaže da je razgovor vođen na inicijativu američke strane.

"Ovi kontakti ostvaruju rezultate, ali je i dalje ključan isti problem razdvajanja takozvane umjerene opozicije od grupe Al nusra", rekao je ruski diplomata, prenosi TASS.

Lavrov je istakao da je opšti utisak da postoje pokušaji da se sačuva Al nusra kao najjači protivnik predsjednika Bašara al Asada i pored činjenice da su same SAD, Rusija i UN stavile tu grupu na listu terorističkih organizacija.

"U isto vrijeme, mi želimo da nađemo rješenje za ovu situaciju. Čini mi se da je Džon Keri istinski za to zainteresovan", rekao je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Keri i Lavrov razgovarali o situaciji u istočnom Alepu

Izvor: Blic, 18.Nov.2016

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Džon Keri nastavili su telefonski razgovor o situaciji u istočnom Alepu...U saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova navedeno je da su dvojica diplomata na inicijativu SAD nastavili jučerašnji razgovor koji se dogodio na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.