Lavrov: Zapad priznaje – bolje Asad nego džihad

Izvor: BKTV News, 21.Dec.2013, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Zapad priznaje – bolje Asad nego džihad

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ističe da je od zapadnih diplomata više puta čuo da je bolje da sirijski predsednik Bašar el Asad ostane na vlasti, nego da Sirijom zavlada islamski ekstremista.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je od zapadnih diplomata više puta čuo da je bolje da u Siriji ostane na vlasti predsednik Bašar el Asad, nego da zemljom zagospodari neko od islamskih ekstremista.
Lavrov je u razgovoru za RIA Novosti istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da je to čuo od zapadnih kolega „ne samo na privatnim sastancima nego i u javnim komentarima”, prenela je agencija Rojters.
Rusija već duže od dve i po godine, koliko traje oružani sukob pobunjenika sa Asadovim režimom, sprečava vojnu intervenciju Zapada i traži da se građanski rat reši mirnim putem i da se dogovor traži u okviru razgovora sa svim stranama u Siriji.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.